SUAWZ en Kopwit gaan Schrijven Onder Invloed

Wat hebben Charles Baudelaire, Ernest Hemmingway, Marguerite Duras, Jack Kerouac, Françoise Sagan, Charles Bukowski, Simon Vinkenoog en Gerard Reve gemeen, behalve het schrijven? Juist ja, het drinken – naast, bij, tussen, boven of onder dat schrijven…

Het begon allemaal in een schrijverscafé te New York: proefondervindelijk onderzoek naar de wisselwerking tussen alcohol en het creatieve proces. Met als werknaam “Writing under the Influence”: is enig drankverbruik tijdens het schrijven geestdodend of juist geestverruimend? Een andere wereldstad, Zutphen, krijgt de Europese primeur hiervan: “Schrijven onder Invloed”. Waar, wanneer en hoe?

Plaats van samenkomst wordt Stadsbrouwerij Cambrinus, Houtmarkt 56B, op woensdag 30 oktober 2019. Inloop vanaf 19.30 uur; na begroeting en toelichting tussen 20 en 20.15 uur gaat er op voetbalwedstrijdwijze geschreven worden, tweemaal drie kwartier met daartussen 15 minuten pauze dus. Om 22 uur weerklinkt het eindsignaal, waarna onder het genot van een welverdiend glas de derde helft begint, gevuld met voordracht, analyse, nagesprek, wat al niet…

De toegang is gratis, opgave vooraf mag wel maar moet niet, de consumpties zijn voor eigen rekening. Voor zowel schrijven als drinken geldt: alle genres zijn toegestaan, van de Grote Zutphense Roman In Uitvoering via column tot gedicht, van Dubbel via Tripel tot chocomel

LET WEL: Indachtig Carmiggelt ‘De geheelonthouders hebben gelijk, maar alleen de drinkers weten waaròm’ staat deze avond open voor zowel drinkende als niet-drinkende schrijvers – de proeve zit hem immers toch in het delen van de ervaringen!!!

De organisatoren, Peter-Jan Vermeij (schrijversgroep Shut Up And Write Zutphen) en Pieter Bas Kempe (dichtersgroep Kopwit Zutphen), hopen op een Geest- en Invloedrijke zitting! Zie ook www.kopwitzutphen.nl en/of het event op de Facebookpagina van SUAWZ.Reacties gesloten.